Karabük Üniversitesinde Mezuniyet Sevinci

Karabük Üniversitesinde mezuniyet sevinci

Karabük Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı’nda 11 bine yakın mezun verdi. Mezun olan öğrenciler, Karabük Üniversitesi Ay Yıldızlı Stadyum’da gerçekleştirilen coşkulu törenle kep attı.

Karabük Üniversitesi 2018– 2019 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, büyük bir coşkuyla kutlandı. Mezun olan öğrenciler, mutluluklarını aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte yaşadı.

Karabük Üniversitesi Ay Yıldızlı Stadyum’da gerçekleştirilen mezuniyet törenine Karabük Valisi Fuat Gürel, Belediye Başkanı Rafet Vergili, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. K. Albay Ali Sefa Yılmaz, protokol üyeleri, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri,  akademik ve idari personel, öğrenciler ve aileleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Mezuniyet töreni protokol üyeleri ile mezun öğrencilerin birlikte gerçekleştirdiği kortej yürüyüşü ile başladı.

Rektör Prof. Dr. Polat: Teknolojide dünyayla rekabetin kapılarını açan bir üniversitenin mezunlarısınız

Mezuniyet töreninin açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “Mezun olacak öğrencilerimizin ve ailelerinin duyduğu heyecanı biz de kalbimizde hissediyor, 11 bine yakın öğrencimizi başarılı bir şekilde mezun etmenin gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Konuşmasının devamında öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Rektör Prof. Dr. Refik Polat şunları söyledi:

“Değişen ve gelişen Türkiye’nin saygın vatandaşları olarak, dünyaya söyleyecek sözünüz olsun. Vatanımıza, devletimize sahip çıkmak birinci vazifemizdir. Okul dışı, özgün bilim ve sanat ortamlarında kendinizi geliştirin, gelenekten aldığımız gücü, geleceğe taşıyacak imkanları sonuna kadar değerlendirin. Teknolojide dünyayla rekabetin kapılarını açan bir üniversitenin mezunlarısınız.”

Vali Gürel: Burada huzurlu bir şekilde okudunuz. Aynı zamanda Karabüklüler ile kaynaştınız

Törende konuşan Karabük Valisi Fuat Gürel ise, “Sizler dört sene burada huzurlu bir şekilde okudunuz. Aynı zamanda Karabüklüler ile kaynaştınız. İnşallah bugün itibari ile de ülkemizi geleceğe taşımak adına mezun olacaksınız ve iş hayatına atılmış olacaksınız.Hepinizin artık bir mesleği var ve anne babalarınızın gurur kaynağısınız.” diye konuştu.

Üniversite birincisi Yıldırım: Karabük Üniversitesinin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.

Üniversite Birincisi Barış Yıldırım da bir konuşma yaparak şunları söyledi:

“Günümüz dünyasında güzel sanatların ne kadar önemli bir yer arz ettiği ortadadır. Bizlerin de bu alanda öncü olmasını sağlayan Karabük Üniversitesinin bir parçası olmaktan gurur duyduğumu belirtmek isterim. Mesleki ahlak ve sorumluluk bilincimizin gelişmesine katkıda bulunan bütün akademisyenlerimize saygımız sonsuzdur.” dedi.

Tören, açılış konuşmaları ve sonrasında dereceye giren öğrencilere başarı belgeleri ve ödüllerinin takdim edilmesiyle devam etti.

Karabük Üniversitesi 2018 – 2019 Akademik Yılı mezunlarının birincisi, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümünden Barış Yıldırım oldu. Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri Nadire Burkaş ikinci, Ayşe Çetinkaya da üçüncülükle üniversitelerini bitirdi. Dereceye giren öğrencilere başarı belgelerini Vali Fuat Gürel, Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Rektör Prof. Dr. Refik Polat verdi. Başarı belgesi takdiminin ardından öğrenciler mezuniyet yemini ederek kep attı.

Mezuniyet töreni havai fişek gösterisi eşliğinde sona erdi.