Program Öğrenme Çıktıları

1-Bankacılık ve finans alanındaki terimleri ve kavramları anlama yeteneğine sahip olurlar
2-Bankacılık ve finans alanındaki teorileri ve modelleri anlama, anlatma ve kullanma becerisi kazanırlar.
3-Bankacılık sektörü ve finansal sistemin genel işleyişi, işlemleri ve mevzuatına ait gelişmeleri takip etme ve kullanma becerisi kazanırlar.
4-Finansal araçlar ve enstrümanlar hakkında bilgi sahibi olurlar.
5-Bankacılık ve finans alanı ile ilgili olayları analiz ederek karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerileri üretebilme becerisi kazanırlar.
6-Bankacılık ve finans alanı ile ilgili verilerin toplanması, yorumlanması, uygulanması ve sonuçlarının duyurulması aşamalarında toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerlere uygun hareket etme becerisi kazanırlar.
7-Finansal planlama, tahminleme, bütçeleme, fizibilite etütleri konularında bilgi sahibi olurlar.
8-Muhasebenin işletmeler açısından önemi, kapsamı, temel muhasebe kavramları, işletmelerin mali ve finansal rasyo ve tabloları hakkında teorik bilgilere sahip olurlar ve bu bilgileri kullanabilme becerisi kazanırlar.
9-Matematik, istatistik ve ekonometri alanlarında beceri kazanır ve sayısal verilerden faydalanarak geliştirilecek olan istatistiksel ve ekonometrik çözümlemeleri finans alanında kullanabilme becerisi kazanırlar.
10-İşletme yönetim ve organizasyon yöntem ve stratejileri hakkında temel bilgilere sahip olurlar.
11-İş yaşamının hukuki, toplumsal ve ahlaki sorumluluklarını kavrama ve toplumsal dönüşümü algılama becerisi kazanırlar.
12-Yaşamboyu öğrenme ve vatandaşlık bilincine,dil ve iletişim becerisine, tarih bilgisine sahip olur.