Program Çıktıları (Program Yeterlilikleri)
İŞLETME PROGRAMININ PROGRAM ÇIKTILARI (Program Yeterlilikleri)

PY1: Temel ve güncel teorik kaynakları kullanarak, yönetim, üretim, pazarlama, finans, muhasebe, insan kaynakları, halkla ilişkiler, ticaret hukuku ve ekonomi alanlarında mesleki uzmanlık seviyesinde bilgiye sahip olur. (BİLGİ)
PY2: Bir işletmenin çalışanlarına/takımlarına işletme alanına ilişkin iş süreçlerini, pazarlama stratejilerini, finansal ve operasyonel verileri etkili bir şekilde aktarabilme becerisi kazanır (BECERİ- Bilişsel Uygulamalı)
PY3: İşletme faaliyetlerine ilişkin sorunların tanımlanması, nitel ve nicel verilerin toplanması, analizi ve yorumlanması becerilerini kazanır, bu becerileri karar alma, uygulama ve değerlendirme süreçlerinde kullanır. (BECERİ- Bilişsel Uygulamalı)
PY4: İşletme faaliyetlerine ilişkin konularda amaç ve hedefler belirler, bireysel veya grup olarak araştırma ve çalışma yapar. (YETKİNLİK-Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği)
PY5: İşletme faaliyetlerine ilişkin, projeler geliştirir ve bu projelerde liderlik veya katılımcı rollerini üstlenerek uygun sorumluluklar alır. (YETKİNLİK-Bağımsız Çalışabilme ve Sorumluluk Alabilme Yetkinliği)
PY6: İşletme faaliyetlerine ilişkin karar alırken sosyal hakların evrenselliği, sosyal adalet, kalite standartları, kültürel değerler, mesleki ve toplumsal etik, çevre koruma, iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilince sahip olur. (YETKİNLİK- Alana Özgü Yetkinlik)
PY7: İşletme alanında edindikleri bilgi ve becerileri Türkçe ve/veya en az bir yabancı dil düzeyinde yazılı ve sözlü olarak etkili bir şekilde aktarır. (YETKİNLİK, İletişim ve Sosyal Yetkinlik)
PY8: İşletme alanında veri analizi, sunum hazırlama, işletme yazılımları ve dijital iletişim araçlarının kullanımı gibi ihtiyaç duyulan yetkinlikleri bilgisayar ve iletişim teknolojilerini etkin bir şekilde kullanarak kazanır (YETKİNLİK- İletişim ve Sosyal Yetkinlik)
PY9: İşletmenin tüm paydaşlarıyla ve çevresiyle olan ilişkilerini kavrar, işletmenin amaç ve hedeflerine uygun stratejileri geliştirir ve yönetir. (YETKİNLİK-Alana Özgü Yetkinlik).
PY10: Hukuk, ekonomi, psikoloji ve benzeri alanlardaki temel disiplinler arası bilgiyi kavrar, günümüz küresel ve ulusal iş piyasalarının gereksinimlerine uygun idisiplinlerarası bilgi birikimi edinir (BİLGİ)
PY11: İşletme faaliyetlerinde eleştirel düşünme becerisi ile yenilikçi fikirler ve alternatif çözümler geliştirir. (YETKİNLİK- Alana Özgü Yetkinlik)
PY12: Yaşam boyu öğrenme ve vatandaşlık bilincine, dil ve iletişim becerisine, tarih bilgisine sahip olur (Bilgi Beceri, Yetkinlik- Öğrenme Yetkinliği)