Üniversite Seçmeli Ders Havuzu Hakkında

Değerli öğrencilerimiz 2020-2021 güz ders kayıt döneminden itibaren müfredatımıza ayrıca bir üniversite seçmeli ders havuzu eklenmiştir. Üniversite seçmeli ders havuzu hakkında; 
1. Öğrencilerimiz bölüm müfredatında olan derslerle aynı veya benzer üniversite seçmeli derslerinin dışında kalan dersleri almaları gerekmektedir. Aksi durumda üniversiteli seçmeli derslerinin geçersiz sayılması muhtemeldir. Bu konuyla ilgili ders kayıt dönemi boyunca danışmanlarınızla iletişim halinde kalınması önemle rica olunur.
2. 2021 girişli öğrencilerimiz her dönem en az bir tane olmak kaydıyla toplamda 8 tane üniversite seçmeli dersi almak zorundadır.
3. 2020 girişli öğrencilerimiz her dönem en az bir tane olmak kaydıyla toplamda 8 tane üniversite seçmeli dersi almak zorundadır.
4. 2019 girişli öğrencilerimiz her dönem en az bir tane olmak kaydıyla toplamda 6 tane üniversite seçmeli dersi almak zorundadır.
5.  2018 girişli öğrencilerimiz her dönemde en az bir tane olmak kaydıyla toplamda 4 tane üniversite seçmeli dersi almak zorundadır.
6. 2017 girişli öğrencilerimiz her dönemde en az bir tane olmak kaydıyla toplamda 2 tane üniversite seçmeli dersi almış olmaları gerekmektedir.
7. 2016 ve öncesi girişli öğrencilerimiz üniversite seçmeli havuzundan ders almayacaklardır.
8. DGS veya yatay geçişle fakültemize gelen öğrencilerimizin intibak ettirdikleri yarıyıllardan önceki yarıyıllardaki üniversite seçmeli derslerini alma zorunlulukları yoktur.
9. Bir yarıyılda en fazla iki tane üniversite seçmeli dersi alınabilir. Kalınan üniversite seçmeli dersi bir sonraki dönem değiştirilebilir.
10. Öğrenciler tarafından alınan üniversite seçmeli dersleri dönemde alınacak akts sınırını etkilemeyecektir.