Paris 2022 UNESCO Toplantısı
Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı ve ‘Öngörü Çalışmaları, Gelecek Okur Yazarlığı ve Stratejik Tahmin’ UNESCO Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Elif Çepni, UNITWIN/UNESCO Kürsüleri Programının 30. Yıldönümü nedeniyle, ‘Adil ve Sürdürülebilir Gelecekler için Bilgiyi Dönüştürmek’ başlıklı UNESCO Kürsüleri Toplantısına katılmıştır.
 
Bu toplantının katılımcıları arasında UNESCO Kürsüleri ve UNITWIN Ağları, yüksek öğretim kurumları, ortak kuruluşlar, UNESCO uzmanları ve diğer BM kurumlarının temsilcileri yer almıştır.
 
3-4 Kasım 2022’de UNESCO’nun Paris’teki genel merkezinde yapılan bu konferans çerçevesinde Prof. Dr. Elif Çepni ‘Yükseköğretimin Geleceği’ isimli panelde konuşmacı olarak düşüncelerini diğer panelistler ve konferans katılımcılarıyla paylaşmıştır ve Karabük Üniversitesini ve ülkemizi temsil etmiştir. Ayrıca bu konferansta Prof. Dr. Elif Çepni’nin UNESCO Kürsü Ekibinde yer alan Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Oytun Haçarız da hazır bulunmuştur ve kürsünün iş birliği ağının geliştirilmesi için çalışmalar yapmıştır.
 



110'dan fazla ülkede 950'den fazla UNESCO/UNITWIN Kürsüsü bulunmaktadır.
 
‘‘UNESCO/UNITWIN Kürsü Programı ulusal, bölgesel ve küresel düzeylerde entelektüel ve bilimsel iş birliği için eşsiz bir platformu temsil etmektedir. Dünya birbiriyle örtüşen çok sayıda sosyal, ekonomik, politik, teknolojik ve çevresel bozulmayla karşı karşıya olduğu için, Programın küresel bir düşünce kuruluşu ve ortaya çıkan sorunları gözlemleyen bir gözlemevi olarak benzersiz bir rolü bulunmaktadır.’’