İşKur’la Gençler Geleceğe Hazır Konferansı Gerçekleşti
Karabük Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından üniversite öğrencilerimizin kariyer hayatlarına yön vermeleri, iş dünyası ile tanışmaları ve uygulama alanları hakkında bilgi almaları amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında “İŞKUR’un Öğrencilere Sunduğu Fırsatlar, CV Hazırlama ve Mülakakt Teknileri” eğitimi düzenlenmiştir.


Hamit Çepni Konferans salonunda 21 aralık 2023 Perşembe günü düzenlenen eğitime  Karabük İŞKUR Müdürlüğüne bağlı İş ve Meslek danışmanı Canan Köroğlu konuşmacı olarak katılmıştır. Eğitim tüm öğrencilerimizin katılımına açık olarak gerçekleştirilmiş olup, gençlerin iş dünyasına bir adım daha yaklaşmalarının zemini oluşturulmuştur.

Karabük İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Canan Köroğlu tarafından gerçekleştirilen sunumda ilk olarak öğrencilere İŞKUR hakkında bilgi verişmiş daha sonrasında öğrencilere iş arama, iş bulma, işverenle görüşme ve özgeçmiş hazırlama konularında bilgiler verilmiştir. CV’nin kişiyi işverene tanıtan ve kişi hakkında bilgiler veren bir belge olduğunun altını çizen Köroğlu, CV hazırlanırken içeriğinin sade ve anlaşılır olması gerektiği bildirdi. Yazım kurallarının önemi, CV’ye ek ön yazı yazılması, işverenle görüşmeye giderken dikkat edilecek noktalar ve mülakatta nasıl davranılması gerektiği konusunda da öğrencilere ayrıntılı bilgiler sunmuştur.

Konferansa İşletme Fakültesi Dekanlığından Sayın Prof. Dr. Hasan Alp ÖZEL ve Sayın Prof. Dr. Murat YILDIRIM hocalarımız katılım sağlamıştır. Etkinlik sonunda kulüp danışmanı Sayın Prof. Dr. Ramazan UYGUN hocamız tarafından İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Sayın Canan Köroğlu’na ve 2022-2023 dönemi Genç Girişimciler Kulübü başkanı Alp Eray YALDIZ’a katılımlarından dolayı plaket ve çiçek takdimiyle eğitim sona ermiştir.  

Eğitim sonrasında katılan tüm öğrencilerimize İŞKUR tarafından ücretsiz olarak katılım sertifikası verilmiştir.