TÖDEB Fintek Çırağı Programı Hk.
Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliğinin düzenlediği 
TÖDEB Fintek Çırağı Programı

Katılımcılarına sertifikalı eğitim ve ücretli staj fırsatı sağlayan ve 2024 – 25 akademik yılında da yeni katılımcılarını kabul edecek Program kapsamında başvurular, 2 Eylül 2024 tarihinde başlayacak olup; elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Başvurular, 23 Eylül 2024 tarihi, saat 23.59’a kadar T.C. Marmara Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (MÜSEM) sembys (https://sembys.marmara.edu.tr/) sistemi üzerinden alınacaktır.

Program, iki aşamadan oluşan 28 haftalık bir Program olup; ilk 14 haftalık süreci kapsayan ders aşaması, TÖDEB ve T.C. Marmara Üniversitesi iş birliğinde belirlenen mevzuat (uyum) ve iş geliştirme temelli dersler ile geliştirilmiş bir müfredat izlenerek MÜSEM çatısı altında yürütülecektir. Program’ın ikinci yarısı ise, ders aşamasını başarıyla tamamlayanlara TÖDEB üyesi ödeme ve e-para kuruluşlarında ücretli staj ve mentorluk desteğinin sağlanacağı deneyimleyerek öğrenme (çıraklık) aşaması olup; bu aşama TÖDEB tarafından koordine edilerek yürütülecektir.

Tüm bu bilgiler doğrultusunda, genç yetenekleri ödeme ve elektronik para sektörü için istihdama hazırlayan TÖDEB Fintek Çırağı Programı’nın (www.todeb.org.tr/fintekciragi) finansal teknolojiler sektörüne ilgi duyan üniversitelerimizin herhangi bir lisans diploma programının son sınıf öğrencileri ile herhangi bir lisans diploma programından son 3 yıl içinde mezun olmuş öğrencilerinin dikkatine sunulmaktadır.