Fakültemiz Öğrencileri Kep Attı
Üniversitemizde dört gün süren 2016 – 2017 Akademik Yılı mezuniyet törenlerinin son gününde İşletme Fakültesi mezunları düzenlenen törende kep attı. Fakültemizden 254 öğrenci mezun oldu.



Fakültemizin birincisi Esra Yılmaz, ikincisi Merve Işıktaş, üçüncüsü ise Havva Yıldızbakan oldu.

Kortej yürüyüşü ile başlayan Mezuniyet Töreni’ne Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Dündar, dekan yardımcıları, bölüm başkanları, diğer akademik ve idari personel ile mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Refik Polat mezunlara önemli tavsiyelerde bulunarak şunları söyledi: “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile İşletme Fakültesi öğrencileri mezun olduktan sonra ne yapacaklar diye düşündüğümüz zaman birçok alternatif var. Belki küçük bir ilçede muhasebeci olabilirsiniz ya da bir bankada memur. Bu sizin tercihiniz ancak hayallerinizi büyük, vizyonunuzu daha geniş tutarsanız çok daha farklı yerlere ulaşabilirsiniz. Geçen yıl Amerika’da uluslararası öğrenci eğitim fuarındaydık. Orada organizatörün Türkiye’de işletme bölümü mezunu olduğunu öğrendik. Çok aktif, muhteşem bir insandı ve çok önemli bir yerdeydi. İşletme mezunu olan bu insanın farkı ve başarısı sahip olduğu çok iyi yabancı dil bilmesiydi. Eğer siz Karabük Üniversitesi mezunu olarak bir adım ileride olmak istiyorsanız mutlaka sizi öne çıkaracak bir özelliğinizin olması lazım. Hepinizi tebrik ediyor, başarılı yarınlar diliyorum.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş de törende yaptığı konuşmasında şunları kaydetti: “Yaşamınızın yeni bir evresine adım attığınız bu günde, sizlere bu yeni döneme çok ciddi bir donanımla girmiş olduğunuzu hatırlatmak isterim. Karabük Üniversitesi, bu ülkenin önde gelen, seçkin ve iyi üniversitelerden birisi olan genç bir üniversitedir. Karabük Üniversitesi diplomanızın ve buradan aldıklarınızın, sizlere meslek hayatınızda önemli bir avantaj oluşturacağına inanıyorum.”

Dekanımız Prof. Dr. Süleyman Dündar törendeki konuşmasında fakülteler hakkında bilgi vererek mezun öğrencilere şunları söyledi: “Üniversite eğitim dönemi, bizlerin hayatında önemli bir dönemdir. Kişiliklerimizin ve düşünme biçiminin geliştiği, bilgiye ulaşmanın, bilgiyi yorumlamanın ve bilgiyi hayata uygulamanın öğrenildiği, bir meslek sahibi olunduğu ve bunun gibi birçok kazanımların edinildiği bir dönemdir. Eğitiminiz sürecinde çok sayıda sınava girdiniz. Sınavlara hazırlanırken çok uykusuz geceler geçirdiniz. Gelecekte özlemle anımsayacağınız bu güzel dönem bitiyor. Bir iş sahibi olacağınız yeni ve güzel bir dönem başlıyor.”

Fakültemiz birincisi Esra Yılmaz, mezuniyetinden dolayı mutluluğunu dile getirerek hocalarına ve ailesine teşekkür etti.