İşletme Fakültesi Öğrenci Buluşmaları


      Rektör Yardımcısı ve İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Elif ÇEPNİ 14 Mayıs 2024 tarihinde saat 10:30’da Şehit Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU konferans salonunda İşletme Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Bu buluşmaya İşletme Fakültesi öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler katıldı.
       Prof. Dr. Elif ÇEPNİ öncelikle bir açılış konuşması yaparak öğrencilere bu tür buluşmaların çok önemli olduğunu, karşılıklı iletişimin bu buluşmalarla pekiştiğini söyleyerek sözlerine devam etti.
       Prof. Dr. Elif ÇEPNİ üniversitenin yapmış olduğu ve planladığı faaliyetlerle ilgili çeşitli bilgilendirmeler yaptı. Karabük Üniversitesi Festivali (KBÜFEST) hakkında çeşitli bilgiler vererek öğrencilerin bu etkinliklere katılmalarını istediklerini, organizasyonlarda destek beklediklerini belirtti. Sonrasında Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesi vizyonu doğrultusunda 2-3 Mart 2024’te Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest sunumu öğrencilere izletildi. Prof. Dr. Elif ÇEPNİ Sosyalfest’in son derece başarılı bir şekilde gerçekleştiğini, Tüm Türkiye’de duyulduğunu ve memnuniyetle karşılandığını, dereceye giren birçok proje olduğunu, ödüllerin dağıtıldığını söyledi. Prof. Dr. Elif ÇEPNİ sosyal bilimler alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek amacıyla Sosyalfest’in ikincisinin Ankara’da Ekim ayında düzenleneceğini ve bununla ilgili çalışmaların devam ettiğini, öğrencilerin projelerini hazırlayıp göndermelerini söyledi. Daha sonra yine Karabük Üniversitesi tarafından 6-7 Kasım’da Karabük’te düzenlenecek Sağlık Bilimleri Festivali “Sağlıkfest”le ilgili bilgiler verdi.
            Prof. Dr. Elif ÇEPNİ akademik başarının yanı sıra stajların da eğitim hayatında çok önemli olduğunu belirterek TÜRKSAT ve TUSAŞ ile üniversitemiz öğrencilerinin bu kurumlarda staj yapabilmesi için protokol olduğunu söyledi.  Ayrıca; üniversite seçmeli dersleri (ÜSD) ile birlikte öğrencilerin ilgi alanlarına göre seçebilecekleri çok çeşitli dersler sayesinde sadece final sınavına girerek E- Devlet onaylı sertifikaları ücretsiz bir şekilde elde etme şansına sahip olduklarını söyledi. Güz dönemi itibariyle de öğrencilere ‘Sosyal Transkript’ verilmeye başlanacağının bilgisini verdi.
            Prof. Dr. Elif ÇEPNİ son olarak İşletme Fakültesi İşletme Bölümü olarak üniversitede ilk kez Sosyal, Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneğine başvurduklarını söyledi. Bu akreditasyonu alabilmek için güçlü bir eğitim kadrosunun mevcut olduğunu ancak öğrencilerden de bu sürece dahil olmaları konusunda istekli olmalarını ve onlardan destek beklediklerini belirtti. Prof. Dr. Elif ÇEPNİ bu alınacak akreditasyon ile öğrencilerin diplomalarının çok daha değerli olacağının bilincinde olmaları gerektiğini söyleyerek, öğrencilere geldikleri için teşekkür etti ve konuşmasını bitirdi.